Van de Bijlmer naar Bloemendaal; ik ben geboren in Hoogoord en woon inmiddels al meer dan 20 jaar in Bloemendaal. Ik voel me thuis in allebei.

Over mij

Ik ben begonnen als redacteur bij een kleine uitgeverij. Daar heb ik beestachtig goed leren inkorten. Daarna zijn tijdschriften voor mij lang de ultieme vorm geweest: samen met een redactie iedere week, of twee weken, iets produceren wat daarna op de mat valt. Tekst en beeld samenbrengen. Soms haute couture, soms basic, aangezien tijd en budget bij de organisaties en opdrachtgevers waar ik voor heb gewerkt uiteen liepen.

 

Zorgvuldig & zorgzaam

Mensen die hun verhaal mogen doen en gefotografeerd worden vinden dat vaak eervol en ook spannend. C-level managers, maar ook bekende Nederlanders zijn extra kwetsbaar qua reputatie: een hoofd- of eindredacteur moet zorgzaam en zorgvuldig zijn in de relaties met mensen. Daarnaast is bladenmaken en het redigeren en schrijven van teksten ambachtelijk werk. Uren maken, veel brainstorms en afgekeurde ideeën, voor je de goede snaar raakt bij de lezer.

 

Digitaal & print

Wat mij aantrekt in werken in de financiële sector zijn alle bevlogen professionals die hun verhaal vertellen. En de mensen waar ik mee samen mag werken om uiteindelijk een mooie productie af te leveren. Steeds vaker is die productie digitaal of een combinatie digitaal met print. 

 

Bureau & bank

Na veel bureau-ervaring heb ik de laatste paar jaar aan klantzijde gewerkt, bij misschien wel de leukste bank van Nederland: Kempen. Weggaan was niet makkelijk, maar er zitten te veel ideeën en projecten in mijn hoofd: ik hou van diversiteit.

 

 Opdrachtgevers

Ik werk veel met freelancers en weet wat opdrachtgevers graag zien en wat niet. Duidelijkheid over beschikbaarheid, hoe haalbaar is de deadline, heldere tarieven. Opdrachten terugkoppelen, leveren volgens briefing. Tevreden medewerkers als ze geïnterviewd zijn, zorgvuldig met feiten en getallen. Eigen initiatief, zelf ideeën voor nieuwe producties aandragen en zelfredzaamheid. Maar ook: tijdig informeren als zaken niet volgens plan gaan en het dan samen oplossen.